kampvuur bij Ruigoord

Hij begon met “Hoe gaat het?”

“Stabiel”. Mijn favoriete antwoord. Als kind hoorde ik het mijn vader ooit antwoorden en ik gebruik het nog altijd. Het zet je gesprekspartner meteen aan het denken. Het kan alles betekenen: goed, slecht, middelmatig. Wat dat betreft geldt voor het antwoord ‘goed’ eigenlijk hetzelfde , maar ‘stabiel’ klopt altijd.

We zitten rond het kampvuur op Ruigoord. Once in a blue moon is het feestje. Het is nog vroeg, rustig en de 110 BPM in de kerk geven nog net niet genoeg warmte. Ik herken de 21-jarige Sjoerd van verhalen. Ik ben gewaarschuwd: “Overal waar hij komt, ziet hij een rode loper liggen”.

Sjoerd is blond, heeft fel blauwe ogen, strak opzij gekamd haar, draagt skinny jeans en een zwart oversized shirt. Bij elke zin die hij begint legt hij zijn hand op mijn schouder. Nonchalant vertelt hij dat hij is begonnen met draaien. “Vinyl-only natuurlijk, want alleen dat is echt”.  Sjoerd heeft nog niet veel gigs gehad, maar dat is niet erg: “Ik werk aan mijn exclusiviteit”.

Ik heb geen bier meer. Al een hele tijd niet. Ik vraag Sjoerd noodgedwongen wat hij wil drinken. Voor iemand zonder veel geld komt het antwoord aan als een baksteen in mijn gezicht: een gin tonic.

Sjoerd vraagt of hij misschien iets kan betekenen op mijn feesten.

“Misschien, maar ik twijfel ook een beetje. Het zal niet goed zijn voor je exclusiviteit. Bovendien draaien onze artiesten altijd grammofoon-only, want alleen dat is echt”.

Rampue begint aan zijn verlengde live set en dat is reden genoeg om mij los te worstelen. Vijf uur lang heb ik niemand meer nodig. Heerlijk. En stabiel.

Meer >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s