Het begon met een gebroken plaat

Biografie The boy with the broken record
Leestijd: 48 seconden

Hij had een plaat. Die brak. Toen had hij een gebroken plaat. Dit alles tegen de achtergrond van een overvol Roemeens weeshuis middenin de strenge winter van 1992. De plaat kreeg hij van zijn oudere neef, zijn enige overgebleven familielid. ‘Wanneer je deze plaat luistert verdampen al je zorgen’. Had hij hier maar niet zo op gehamerd. Nu was hij kapot.

Jaren zwierf hij door Roemenië. Ze sleepte hem van weeshuis naar weeshuis, van pleeggezin naar pleeggezin. Uiteindelijk werden ze allen gek van zijn obsessie voor platen die absurde vormen had aangenomen. Al die tijd droeg hij de plaat van zijn neef mee, maar nooit vond hij een kopie om de, volgens zijn neef “hemelse geluidsgolven” te beluisteren.

Toen hij op 18-jarige leeftijd naar Nederland vertrok vond hij eindelijk een kopie. Met trillende handjes zette hij de naald op de plaat. Wat bleek? KUT PLAAT! De ironie.. Ondertussen bleek ook bijna elke dj overgegaan op digitaal of cd’s. Dit alles resulteerde in een onstuitbare woede jegens alles wat met vinyl te maken heeft. Hij heeft hierdoor vaak gebroken vinyl om zich heen en draagt daardoor de bijnaam The boy with the broken record.

Hij hield zijn liefde voor muziek, voornamelijk donkere Oostblok techno (gezellig!) en zwerft veelal van rave naar rave. 11 februari draait hij op Boy Scouts: Het begon in de kerk. Aai hem gerust.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s